Om företaget

Rönn & Backholm är en specialaffär där du hittar allt Du behöver till Din bil: reservdelar, tillbehör och verktyg. Till sortimentet hör även reservdelar till tunga fordon samt verkstadsutrustning.

Bland våra kunder finns privatpersoner, verkstäder, trafikanter och industrier från Jakobstad i norr till Lappfjärd i söder. Tack vare våra mångsidiga leverantörer, vårt stora lager och en väl fungerande logistikkedja ser vi till så Du aldrig behöver vänta längre än nödvändigt på din reservdel. Om vi inte råkar ha det Du behöver i lager kan vi i de allra flesta fall ordna fram det till nästa arbetsdag.

Vi har verkat i branschen i över 50år och ingår sedan år 2004 i Fixus-kedjan vars affärer och verkstäder finns på över 200 orter runtom i Finland.

Företaget grundades år 1970 av Bror-Erik "Ekki" Rönn och drevs sedan under många år av sönerna Hasse och Nisse Rönn samt Hasses hustru Berit. Hasses bror Nisse gick i pension år 2015 efter 52 år i reservdelsbranschen. Våra nuvarande lokaler på Mjölnaregatan togs i bruk år 2007 efter 25 år på Kvarngatan 3. Från och med 1.9.2021 blev verksamheten en del av Tervajoen Autohuolto Heikkilä Oy. Tervajoen Autohuolto Heikkilä Oy vars butiker går under namnet TAHWa, är ett bolag grundat 1986 som med denna företagsaffär förstärkte sin position i bilbranschens eftermarknad på Vasaområdet. Verksamheten fortsätter och vi önskar både nya och gamla kunder välkomna!

Under samma tak finns även Hitsman som sköter försäljningen av svetsmaskiner, svetstillbehör, tillsatsämnen, gas och gasutrustning.